Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Anesthesioloog – pijnspecialist

Een anesthesioloog - pijnspecialist is een medisch specialist die deskundig is op het gebied van de oncologische en chronische pijnbehandeling. Naast uitgebreide kennis van pijnsyndromen van oncologische en goedaardige aard is de pijnspecialist ervaren in het voorschrijven van pijnstillers en in het uitvoeren van specifieke invasieve behandelingen. Dit zijn behandelingen die door de huid of slijmvliezen heen gebeuren. Voorbeelden zijn zenuwblokkades en pijnbestrijding via een katheter (een dun slangetje dat door de huid gaat). Een pompje geeft dan de goede hoeveelheid pijnstillers af.

De anesthesioloog - pijnspecialist werkt nauw samen met de huisarts en alle andere betrokken medisch specialisten (oncoloog, longarts, chirurg, radiotherapeut, etc). In de thuissituatie is de pijnspecialist direct betrokken bij toepassingen van pijnbehandeling via (morfine)pompjes en geeft adviezen aan huisartsen en de gespecialiseerde thuiszorgverpleegkundigen.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel