Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is gericht op patiënten met kanker die ongeneeslijk ziek zijn. Bij palliatieve zorg wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de patiënt en zijn omgeving.

Er is bij palliatieve zorg aandacht voor:

  • Lichamelijke (fysieke) zorg. Hier ligt het accent op pijnbehandeling en andere comfortverhogende maatregelen.
  • Psychologische zorg. Hierbij wordt hulp geboden bij het aanvaarden en verwerken van gevoelens zoals o.a. angst, onbegrip en machteloosheid.
  • Sociale zorg. Hier wordt de patiënt geholpen bij het verwerken van de verliezen die hij of zij ervaart op het gebied van o.a. werk, gezag, sociale positie of inkomen. Ook voor de familie en omgeving maakt men tijd om het aanvaardings- en rouwproces te verwerken.
  • Spirituele zorg.

Juist aan het einde van het leven kunnen klachten elkaar snel opvolgen en elkaar sterk beïnvloeden. Daarom wordt de palliatieve zorg weleens ‘totale zorg’ genoemd: zorg voor zowel lichaam als geest en ziel.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel