Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Fysiotherapie

De rol van de (oncologie) fysiotherapeut bij patiënten met kanker bestaat uit pijnbehandeling en het verminderen van beperkingen die zijn ontstaan als gevolg van de aandoening zelf of de behandeling daarvan.

De lichamelijke problemen die een fysiotherapeut kan aanpakken zijn: de gevolgen van een operatie, schade aan het bewegingsapparaat en lymfoedeem.

De algemene klachten die een fysiotherapeut kan aanpakken zijn: pijn, moeheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden en verminderde belastbaarheid. Deze klachten zijn vaak zowel lichamelijk als geestelijk en kunnen elkaar beïnvloeden.

De fysiotherapeutische behandeling maakt deel uit van de multidisciplinaire benadering bij patiënten met pijn bij kanker. Afhankelijk van het stadium waarin de patiënt zich bevindt, wordt een behandelplan opgesteld. Dit gebeurt aan de hand van de doelen die de patiënt en de fysiotherapeut willen bereiken.

De fysiotherapeut behandeld o.a.:

  • Een goede manier van bewegen
  • Opbouwen conditie
  • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
  • Lymfoedeem

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel