Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Radiotherapeut

Een radiotherapeut is een medisch specialist, gespecialiseerd in het behandelen van kanker door middel van bestraling. De kankercellen worden bestraald met als doel: het doden van alle kankercellen en/of het stoppen van de celdeling. Naast chirurgie en chemotherapie vormt radiotherapie één van de drie pijlers voor de behandeling van patiënten met kanker.

Een radiotherapeut heeft contacten met alle specialismen die patiënten met kanker behandelen. In overleg met andere medisch specialisten wordt vastgesteld of een patiënt in aanmerking komt voor radiotherapie. Als dat zo is, stelt de radiotherapeut een bestralingsplan op, nadat de patiënt gesproken en onderzocht is. Het plan en het doel van de behandeling wordt met de patiënt besproken, zodat deze weet of alleen de klachten bestreden kunnen worden of dat er ook daadwerkelijk genezing kan plaatsvinden. Ook wordt uitgelegd welke gebieden bestraald worden.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel