Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Zenuwblokkades

Een zenuwblokkade is een onderbreking van de pijngeleiding in de zenuw die de pijn veroorzaakt of doorgeeft. Het toepassen van zenuwblokkades bij patiënten met kanker kan echter beperkt plaatsvinden. Dit komt doordat de tumor zich niet houdt aan de grenzen van zenuwbanen die geblokkeerd moeten worden. Zenuwblokkades kunnen tijdelijk en definitief worden uitgevoerd. Soms kan een tijdelijke blokkade een blijvend effect hebben doordat een 'vicieuze pijncirkel' wordt onderbroken. Een definitieve blokkade moet, op een enkele uitzondering na, worden voorafgegaan door een tijdelijke blokkade. Enerzijds om te kijken of de pijn werkelijk weg is. Anderzijds om te kijken of de patiënt tevreden is met het resultaat.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel