Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Pijndagboek

Pijn is een persoonlijke ervaring en er zijn verschillende zaken die daarop van invloed kunnen zijn. Het vastleggen van de pijnbeleving helpt om de pijn zoveel mogelijk te objectiveren. De patiënt houdt in een pijndagboek op een schaal van 1 tot 10 bij hoe ernstig de pijn is. Hoe hoger het cijfer, hoe heviger en ondraaglijker de pijn. De patiënt noteert het tijdstip, hoe lang de pijn in die mate aanhield en wat er werd gedaan om de pijn te onderdrukken. Welke pijnstillers? Hoeveel? Wat was het effect?

Het is voor een behandelend arts lastig om de pijnbeleving van een patiënt in te schatten. Een pijndagboek helpt om met de arts tot een goede invulling van de pijnbehandeling te komen.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel