Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

Remming van de bloedvoorziening

De kankercellen in een tumor hebben zuurstof en voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Op het moment dat ze te weinig voeding en zuurstof krijgen gaan ze bepaalde stoffen uitscheiden; de groeifactoren. Deze speciale groeifactoren binden aan receptoren (aangrijpingspunten) van bloedvaatjes in de buurt van de tumor en geven een signaal om nieuwe bloedvaatjes te maken die richting de tumor groeien. Op die manier probeert een tumor zichzelf van bloed (en dus van zuurstof en voedingsstoffen) te voorzien, zodat hij verder kan groeien. Deze vorming van nieuwe bloedvaten wordt angiogenese genoemd. Medicijnen die dit proces verstoren worden daarom ook wel angiogeneseremmers genoemd.

PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy   -    online by:reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel